Home » Over Adil en Anas

Over Adil en Anas

Adil Administratie.nl is in juli 2016 opgericht door Adil Raijoul. In augustus 2017 is Anas Merkhi erbij gekomen als partner.  

 
Hieronder een gesprek met Adil Raijoul en Anas Merkhi
 
 

Altijd handig om te weten wie je boekhouder is

 

 

In gesprek met Adil Raijoul (oprichter en eigenaar van Adil Administratie.nl)

 

Vertel in het kort iets over jezelf.

Ik ben Adil Raijoul, 36 jaar en ik woon in Eindhoven. Ik ben getrouwd en ik heb 3 kinderen.

 

Ik vroeg een keer aan een collega om mij te beschrijven in kernwoorden voor mijn CV. Sindsdien gebruik ik precies deze omschrijving:

 

Sociaal vaardig, flexibel, stressbestendig, goed gevoel voor humor, administratief vaardig, goede
verbale communicatievaardigheden, kan goed overweg met cijfers, accuratesse, snel van begrip
en leergierig.

 

Wat is je professionele achtergrond?

Na de HAVO ben ik Bedrijfseconomie gaan studeren. Vervolgens ben ik gaan werken bij de Belastingdienst, hier heb ik veel geleerd over belastingen en hoe je complexe regelingen uitlegt aan klanten. Ik was namelijk expert inkomstenbelasting. 

 

Om expert te worden heb ik een zwaar trainingstraject moeten volgen. Het was zwaar omdat ik als enige geen fiscale achtergrond had en ook nog niet zo lang bij de Belastingdienst werkte.

 

Tijdens deze training heb ik ook iets heel belangrijks geleerd: het werken vanuit een wettenbundel. 

 

Hierdoor ben ik in staat om fiscale regelingen vanuit de bron op te zoeken. Weinig boekhouders beheersen dit omdat je dit alleen maar bereikt door het in de praktijk toe te passen.

Waarom heb je Adil Administratie.nl opgericht?

Nadat ik in 2015 wegens een reorganisatie boventallig was verklaard, ben ik goed gaan nadenken wat ik wilde. Ik heb mezelf toen 3 doelstellingen gesteld:

  1. financieel onafhankelijk worden
  2. mezelf blijven
  3. anderen helpen

 

Financieel onafhankelijk

Bij mijn laatste werkgever veranderde er ontzettend veel en ik voelde dat het tijd werd voor iets anders. Ik had alleen niet de mogelijkheid om makkelijk iets anders te vinden tegen dezelfde financiële voorwaarden. Ik ben kostwinner dus je baan opzeggen doe je niet zomaar. Toen heb ik tegen mezelf gezegd:

 

"Één keer en daarna nooit meer! Ik ga aan een plan werken om financieel onafhankelijk te worden zodat ik alleen maar ergens hoef te werken waar ik wil werken."

 

 De beste manier om dit te bereiken is als eigen ondernemer. 

 

Waar ken je Anas van en waarom heb je hem gevraagd om jouw partner te worden?

Ik ken Anas omdat we regelmatig in dezelfde moskee bidden. Ik heb hem leren kennen als iemand die altijd glimlacht maar ook serieus kan zijn. 

 

Waarom Anas

Ik ben het eerste jaar hard gegroeid en op het moment van schrijven heb ik bijna mijn maximaal aantal klanten bereikt.

 

Tijdens mijn gesprekken met Anas kwam ik erachter dat hij Fiscaal Recht studeert maar niet de ambitie heeft om bij een groot kantoor te werken. Dit is zeer moeilijk als praktiserende moslim omdat je vrijwel altijd met rente moet werken.

 

Ik merkte dat we over veel zaken hetzelfde dachten m.b.t. geloof, werken en kwaliteit leveren. Toen dacht ik: 

 

"Ik moet deze jongen een kans geven"

Dit was in het kort iets over Adil Raijoul, bij vragen kun je altijd bellen of mailen. Bekijk ook mijn profiel op LinkedIn.

In gesprek met Anas Merkhi (partner bij Adil Administratie.nl)

 

Vertel in het kort iets over jezelf.

Assalamoe 3aleikoum.

 

Mijn naam is Anas Merkhi, 24 jaar en woonachting te Oosterhout. Ik ben geboren en getogen in Eindhoven, maar ik woon sinds augustus 2016 in Oosterhout.

 

Wat is je professionele achtergrond?

Ik heb op de middelbare school met succes een VWO-opleiding afgerond (atheneum) en heb na een periode van oriënteren besloten om te beginnen met een studie fiscaal recht aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam. Momenteel zit in ik mijn derde bachelorjaar en volg ik de minor ‘Money & Banking’.

 

Ik zie erg uit naar de toekomstige warme contacten en ik sta voor je klaar om te helpen.

 

Mochten er nog vragen en/of opmerkingen zijn, dan hoor ik deze natuurlijk graag!

 

Waarom ben je partner geworden bij Adil Administratie.nl?

Daar kan ik eigenlijk heel kort over zijn: vertrouwen. Ik ken Adil als een praktiserend, serieus, ambitieus, vrolijk en bovenal betrouwbaar persoon die doet wat hij toezegt. Vandaar dat ik ook direct volmondig ‘ja’ heb gezegd toen deze kans me werd geboden. Ik kreeg direct vertrouwen in een waterdichte werkwijze in het belang van de ondernemer, vertrouwen in elkaar, en bovenal het vertrouwen dat de klant in ons zal hebben! Dit blijkt onder andere uit het unieke concept zonder jaarcontracten. Onze diensten worden gebruikt omdat de ondernemer daar tevreden mee is, niet omdat hij of zij een langdurig contract heeft. Dit is uiteraard weer een stok achter de deur voor ons om niet te verslappen en om het vertrouwen van onze cliënten te waarborgen!

 

Een andere zeer belangrijke reden is er een die Adil ook al aankaartte. Het is als moslim zeer moeilijk om in de fiscaliteit te werken zonder dat je daarbij in welke vorm dan ook te maken krijgt met rente. Het werken met Adil geeft mij de kans om te werken en te groeien in een omgeving waarin ik niet telkens hoef na te denken of dit wel of niet in strijd is met datgeen ons is voorgeschreven!